Pors Medievals; bruixes i esperits a Peratallada i l’Empordà

La religió popular; bruixes, mamaraques i altres Pors Medievals

Durant aquest anys de recerca, i després d’haver passat infinitat de vegades pels mateixos carrers i places, em preguntava si aquelles marques i senyals que anava descobrint no devien tenir alguna altra funció que la simplement decorativa.

En un passat no tant llunyà, existien dues religions que es fusionaven fins al punt que un no podia distingir quina era la religió oficial i quina la del poble. La població hi creia en Déu, i també hi creia en el Diable. Com no utilitzar les eines de Déu i al mateix temps les del Diable per a protegir-se davant d’atacs i calamitats?

Detalls i marques que es poden trobar a Irlanda amb forma de dones despullades (en tenim un curiós exemple a l’Empordà), a Finlàndia amb cranis enterrats a les cantonades dels edificis o a la mateixa Austràlia amb sabates amagades a les cases.
Una investigació que m’ha portat a oferir una visita dedicada al tema, descobrint part d’aquests rituals i marques a les poblacións de Peratallada i Sant Llorenç de la Muga

Una ruta guiada que s’adapta perfectament a l’hora del dia en que el sol començar a desaparèixer i la foscor va ocupant el seu lloc.

2013-2024
Pioner en la recerca i promoció de la cultura i creences en bruixes a l’Empordà.

1996-2024
28 anys oferint visites a Peratallada

 Consultar Propera Visita Oberta

Properes Visites

Facebook

Tripadvisor

Consulti les properes visites

X