Romànic

RUTA_ROMANIC

Rutes del Romànic

L’arquitectura romànica és quasi present a la majoria d’edificis religiosos dels poblets de la zona, però també en altres de civils com el Castell-palau a La Bisbal d’Empordà.
En trobem edificis molt antics del segle IX perfectament conservats, Sant Julià de Boada és un bon exemple, i altres que encar conserven trams de les pintures romàniques que els decoraven a Sant Esteve de Marenyà, Sant Miquel de Cruïlles o pintures posteriors a Sant Pau de Fontclara.
Alguns temples com Sant Joan de Bedenga son únics en la seva construcció altres combinen perfectament dos i fins a tres estils arquitectònics diferents, aquest cas visible a l’església de Sant Esteve de Canapost que també dona l’oportunitat de visitar la seva necròpolis medieval.
La llista d’edificis és interminable i es poden afegir aquells que tot i no estar situats al mateix Empordà han estat íntimament relacionats durant l’historia. Alguns antics monestirs com Saint-Genis-des-Fontaines amb una esplèndida col•lecció de capitells, o les fantàstiques pintures a l’església de Saint-Martin-de-Fenollar.
Però el més emocionant és poder visitar l’interior de tota una sèrie d’edificis que en la majoria de casos son tancats al públic i dels quals aquí n’afegim només una llista.

– Sant Julià de Boada
– Sant Pau de Fontclara
– Sant Esteve de Peratallada
– Sant Esteve de Canapost
– Sant Pere d’Ullastret
– Sant Martí, Cassà de Pelràs
– Sant Genís de Casavells
– Castell-palau de La Bisbal d’Empordà
– Sant Tomàs de Fluvià
– Saint-Martin-de-Fenollar
– Saint-Genis-des-Fontaines

Per agències o grups, contactar per demanar pressupost.

Consultar Propera Visita Oberta

Properes Visites

Facebook

Tripadvisor

Consulti les properes visites

X